MENU
< TERUG

ACTUEEL

Het verhaal van Zewelanji

19 maart 2021

Het centrum is een van de onderdelen van het Households in Distress-programma (HID-programma). Zewelanji kon met steun van het HID-programma de middelbare school succesvol afronden, maar zat vervolgens twee jaar werkeloos thuis: “Er was niemand die me kon helpen om een vak te leren vanwege de financiële beperkingen van mijn familie. Mijn hoop op een succesvol leven verdween, want al mijn plannen leken onhaalbaar. Toen ik het echt somber begon in te zien, kreeg ik de kans van mijn leven: ik mocht een opleiding tot kleermaker volgen, zodat ik een gediplomeerd naaister zou worden. Ik dacht eerst dat ik droomde, maar het was echt! Dankzij het HID-programma en partners als Vastenactie, ontwikkelt mijn leven zich op een manier die ik nooit had kunnen dromen.”

Voor Zewelanji wordt met de opleiding een lang gekoesterde droom werkelijkheid: “Als jong meisje maakte ik al mijn eigen kleding en ik vertelde mijn moeder toen al dat ik later kleding voor anderen wilde maken met mijn eigen naaimachine. Eerst dacht ik dus dat ik droomde toen ik werd uitgenodigd voor de opleiding, maar het was echt!” Samen met 23 andere jongeren volgt Zewelanji de opleiding. Ze ziet de toekomst nu hoopvol tegemoet: “Het zal me in staat stellen om mijn eigen baas te zijn als ik hard werk. Bovendien kan ik dan voor mijn zoontje, mijn moeder en mijn broer zorgen én een mooi huis voor mijn moeder bouwen,” zegt ze. Wat ze met haar eerst verdiende geld gaat doen? “Ik wil voedsel kopen voor mijn broers en zussen in weeshuis Sunsuntila. Andere mensen hebben mij destijds geholpen en dat wil ik nu ook voor anderen doen.” Helpt u ook mee?

U kunt uw bijdragen voor de vastenactie collecte overmaken op IBAN-nummer NL91 INGB 0315 3045 45 ten name van de Parochie Heilige Theresia van Ávila onder vermelding van 'vastenactie'.

Scan of klik op de QR-code om de collecte betaallink te openen voor de vastenactie.

Vastenactie: Het verhaal van Eshita
26 maart 2021
Stapstenen op weg naar Pasen: Groei
21 maart 2021
Stapstenen op weg naar Pasen: Kom tevoorschijn
14 maart 2021
Opleiding voor mensen met een handicap in Sierra Leone.
12 maart 2021
Stapstenen op weg naar Pasen: Opnieuw beginnen
7 maart 2021
School voor kwetsbare groepen in Bangladesh.
5 maart 2021
laad meer artikelen artikelen aan het laden geen nieuwe artikelen