MENU

Rooms-katholieke parochie Heilige Theresia van Ávila

De parochie Heilige Theresia van Ávila is het resultaat van een fusie van drie parochies, te weten de parochie Onze Lieve Vrouw van de Berg Karmel (Dordrecht), de parochie Heilige Jacobus de Meerdere (Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht) en de parochie Onze Lieve Vrouwe (Sliedrecht, Alblasserdam en Papendrecht). De huidige parochie omvat het gehele Drechtsteden-gebied.

Theresia van Ávila

Wilt u meer weten over de naamgeefster van onze parochie? Klik dan op de link hiernaast. U ontvangt dan vier artikelen over deze bijzondere vrouw.

DOWNLOAD

Organisatie

De pastoor of administrator staat aan het hoofd van de parochie. Samen met de bestuursleden vormt hij het parochiebestuur en samen met de pastores van de parochie vormt hij het pastoraal team.

Het dagelijks bestuur van de verschillende locaties is in handen van de locatieraden. Het pastoraal team wordt bijgestaan door de pastoraatgroep. Het parochiesecretariaat is het centrale aanspreekpunt voor informatie over de parochie. De Caritas vormt een zelfstandige caritatieve instelling binnen de parochie. Tenslotte worden de meeste activiteiten van de parochie georganiseerd vanuit werkgroepen die bestaan uit vrijwilligers.