De Goede Week voor kinderen

22 maart 2024

De week vóór Pasen heet de Goede Week. In de kerk herdenken we de laatste periode in het leven van Jezus. Omdat Pasen het belangrijkste feest is (het feest van de verrijzenis), is de Goede Week de belangrijkste week in onze parochie. Alle kinderen werden uitgenodigd om deze week mee te vieren.

Zaterdag 27 april hebben veel kinderen geluisterd naar het lijdensverhaal van Jezus. Daarna hebben we met alle kinderen Palmpaasstokken gemaakt voor de ouderen, eenzame en zieke mensen uit de parochie.

Palmzondag

Een volle kerk met veel gezinnen. Pastor Sander Verschuur en diaken Franck Baggen gingen voor in deze viering en de Kerkuiltjes ondersteunden de zang. De kinderen kwamen allemaal binnen gelopen met hun palmpaasstok. Dat was een mooie ervaring voor de kinderen en de ouders.

We hebben met elkaar gevierd het feest van de blijde intocht van Jezus in Jeruzalem. We juichen en zingen voor de Messias! Maar zoals elk jaar keken we ook al in de toekomst. Een beetje zoals een waarzegster zou doen. Jezus toont ons zijn handpalmen en laat ons de lijnen van zijn leven lezen. Zo horen we door alle hiep-hiep-hoera en hosanna-geroep het schreeuwen van een gemartelde, het verraad van vrienden en de beschuldigingen van valse getuigen.

Na de viering hebben we met meer dan 60 kinderen een rondje om de kerk gedaan met de palmpasstokken in de lucht.

Goede Vrijdag...

...was er speciaal voor de kinderen de Kinderkruisweg in de Verrezen Christuskerk. Pastor Sander Verschuur liep met de kinderen van statie tot statie, terwijl het verhaal werd verteld, afgewisseld met gebeden en liederen van de Kerkuilen. Aan het eind van de viering werd het kruis met de hulp van de communicanten en kinderen binnengedragen en vond de kruishulde plaats. De kinderen legden bloemen en lichtjes bij het kruis.

Paaszondag

Op Eerste Paasdag komen alle kinderen weer terug naar de kerk om de verrijzenis van onze Heer te vieren. Het kinderkoor De Kerkuiltjes,  samen met het koor Joined Expierence, ondersteunden deze viering met hun zang.

De Eerste Heilige Communie 2024

Na Pasen is het dan zover. De kinderen die vanaf september vorig jaar al zijn voorbereid in verschillende bijeenkomsten, gaan hun Eerste Heilige Communie doen op 7 april in de Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand in Sliedrecht en op 14 april in de Verrezen Christuskerk te Dordrecht.

Leny Hamers

Schoolkinderen vierden Kerstmis in onze kerken
25 december 2023
Fotoverslag zevende Kerst Sing-in