Ziekenhuis

De Interkerkelijke Regeling Christelijke Erediensten Albert Schweitzer Ziekenhuizen (IRCAS) verzorgt elke zondag om 10:00 uur een viering in Dordwijk. IRCAS is een samenwerkingsverband tussen de PKN en de RK Kerk. De ene week is er een woord- en communieviering vanuit de katholieke traditie (soms een eucharistieviering), de andere week een viering vanuit de protestantse traditie. Er zijn katholieke vieringen op 27 januari, 10 en 24 februari, 10 en 24 maart, 14 en 28 april, 12 en 26 mei, 9 en 23 juni, 7 en 21 juli, 4 en 18 augustus, 1, 15 en 29 september, 13 en 27 oktober, 10 en 24 november, 8, 22 en 25 december.

Verpleeg- en verzorgingshuizen

De Sterrenlanden, Dordrecht

Iedere zondag is er een katholieke viering (eucharistie of woord- en communie) om 11:00 uur in de kapel van R.K. Verpleeghuis De Sterrenlanden. Daarnaast is er elke derde woensdag van de maand om 10:30 uur een viering.

Henri Polakhof/Verpleeghuis Crabbehoff, Dordrecht

Er zijn vieringen op 24 september en 17 december, om 14.30 uur (14.00 uur koffiedrinken).

Dubbelmonde, Dordrecht

In het Protestant Christelijk Verzorgingshuis Dubbelmonde wordt iedere vierde woensdag van de maand ’s morgens om 10:30 uur een viering gehouden in de verjaardagskamer op de derde etage. Voorafgaand is vanaf 10:00 uur gezamenlijk koffiedrinken. In december is de viering van 25 december verplaatst naar 11 december.

Woonzorgcentrum De Merwelanden, Dordrecht

In het RK Woon- en Zorgcentrum De Merwelanden worden wekelijks katholieke vieringen gehouden.

• Zaterdag om 10:00 Eucharistieviering in de kapel (sommige zaterdagen en zeker de eerste zaterdag van de maand een woord- en communieviering)
  • Dinsdag om 9:30 een woord- en communieviering in de kapel

Swinhove, Zwijndrecht

Er is een viering (woord- en communieviering of eucharistie) op de eerste vrijdag van de oneven maanden, om 15.00 uur.

Zorgcentrum de Blije Borgh, H.I. Ambacht

Viering met aansluitend koffie-/theedrinken om 15.00 uur op 15 januari en 9 april (woord- en gebedviering) en op 8 oktober (eucharistieviering met ziekenzalving).

De Alblashof, Alblasserdam

Op de eerste woensdag van de maand om 9:30 uur wordt er in De Alblashof te Alblasserdam een eucharistieviering of een woord- en communieviering gehouden in de Waard-Inn zaal, ingang Rivas. Aansluitend is er koffiedrinken.