MENU

De Eerste Heilige Communie in 2024

U kunt géén kinderen meer aanmelden voor de Eerste Heilige Communie in 2024, we zijn gestart met de voorbereiding. Maar, ook als uw kind geen eerste communie doet, bent u altijd welkom in de kerk. Heel geschikt zijn de gezinsvieringen of vieringen waarbij een kinderwoorddienst is. Of activiteiten als Sint Maarten, een gezinsdag en speciale kerstvieringen. Zo raken ze gewend aan hetgeen er in de kerk zoal plaatsvindt.

Kijkt u voor informatie eens verder op deze website. U vindt er een overzicht van de vieringen en andere activiteiten die vanuit de kerk georganiseerd worden. Of lees het parochieblad ‘Solo Dios’ wat u ontvangt als u lid bent van onze parochie, maar ook op deze website te lezen is.

Met rond de 30 kinderen en hun ouders zijn we nu op weg. We volgen heel het liturgisch jaar in een samengaan tussen ouders, kinderen en parochie. Het is een proces van stap voor stap groeien in de geloofsgemeenschap en al doende leren ‘je geloof in Jezus te vieren’.

Het mag duidelijk zijn dat dit geen kwestie van enkele maanden is en dat het niet los staat van het dagelijks leven. Ook na het grote feest gaat het verder. Actief bij de parochie betrokken zijn, ook als kind, helpt om vorm te geven aan een leven vanuit een christelijke grondslag. Het sacrament van de Eucharistie, het ontvangen van Jezus, is hierbij een waardevolle steun en krachtbron.

In het filmpje hieronder legt pastoor Dick van Klaveren uit Gouda uit wat eucharistie is.

Contact

Voor vragen kunt u terecht bij:

Mevr. Leny Hamers  

☏ 06-36312406

leny.hamers@katholiekdrechtsteden.nl

Johnny Tran (pastoraal werker)

johnny.tran@katholiekdrechtsteden.nl