MENU

Alpha-cursus 2023

Bij de Alpha-cursus staan vragen over het leven en het christelijk geloof centraal. Bij Alpha denk je met anderen na over inspirerende onderwerpen die ons geloof raken. Er is alle ruimte om het gesprek aan te gaan en je vragen en ideeën te delen.

Tijdens zo'n 10 interactieve en gezellige bijeenkomsten – mét warme maaltijd! – ontdek je, samen met anderen, wat het christelijke geloof inhoudt en voor jou zou kunnen betekenen. Of je nu rotsvast gelooft of twijfels hebt of zoekend bent: iedereen is welkom!

Inhoud

Elke avond begint met een maaltijd, waarna een spreker een korte inleiding houdt. Daarna bespreken we in kleine groepjes hoe je tegen het onderwerp aankijkt. Het gaat hierbij om het delen van jouw eigen ervaringen en jezelf openstellen voor de perspectieven van anderen.

Elke week staat een ander onderwerp centraal. Vragen die bijvoorbeeld langskomen zijn:

  • Wie is Jezus? En waarom zeggen christenen dat Hij leeft? Hij is toch doodgegaan aan een kruis?
  • Hoe kunnen christenen geloven dat Jezus de Zoon van God is? Hoe bewijs je zoiets? Dat kan toch niet?
  • Waarom bidden mensen? Is dat niet zoiets als gewoon mediteren?
  • Wat is er zo bijzonder aan de Bijbel? Waarom denken gelovigen dat dat het woord van God is en niet gewoon een boek met oude verhalen?
  • Als er een God is, waarom is er dan lijden en kwaad in de wereld?
  • Waarom zeggen christenen dat Jezus van mij houdt? Waar baseren ze dat op?
  • Wat hebben katholieken met Maria en waarom is zij zo bijzonder? Wat is de functie van al die heiligen?

De bijeenkomsten, inclusief maaltijd, zijn voor iedereen toegankelijk. De financiële bijdrage is naar draagkracht. Als je een idee wilt hebben: een avond kost ongeveer 5 euro per persoon.

Wanneer en waar?

De bijeenkomsten zijn wekelijks op de dinsdagavond in de pastorie naast de Antoniuskerk. We starten op dinsdag 18 april en gaan door tot en met dinsdag 27 juni. Vanaf 18.00 uur is de inloop en om 18.30 uur gaan we gezamenlijk aan tafel voor de maaltijd. De avond duurt tot ongeveer 21.30 uur. Als je een keer niet kan is dat natuurlijk geen probleem. Deelname verplicht je tot niets.

De avonden staan onder begeleiding van Michiel, Els en Ben. Vanuit het pastoraal team is pastor Sander betrokken.

Informatie en aanmelden

Je bent van harte welkom om aan de Alpha deel te nemen! Voor vragen of om je aan te melden kun je mailen naar secretariaat@katholiekdrechtsteden.nl o.v.v. Alpha-cursus.

Mocht je mee willen doen, maar zie je praktische bezwaren? Neem dan ook contact op, wellicht kunnen we hier samen een oplossing in vinden.