MENU

Alpha-cursus 2024

Bij de Alpha-cursus staan vragen over het leven en het christelijk geloof centraal. Bij Alpha denk je met anderen na over inspirerende onderwerpen die ons geloof raken. Er is alle ruimte om het gesprek aan te gaan en je vragen en ideeën te delen.

Tijdens zo'n 10 interactieve en gezellige bijeenkomsten – mét warme maaltijd! – ontdek je, samen met anderen, wat het christelijke geloof inhoudt en voor jou zou kunnen betekenen. Of je nu rotsvast gelooft of twijfels hebt of zoekend bent: iedereen is welkom!

Inhoud

Elke avond begint met een maaltijd, waarna een spreker een korte inleiding houdt. Daarna bespreken we in kleine groepjes hoe je tegen het onderwerp aankijkt. Het gaat hierbij om het delen van jouw eigen ervaringen en jezelf openstellen voor de perspectieven van anderen.

Elke week staat een ander onderwerp centraal. Vragen die bijvoorbeeld langskomen zijn:

  • Wie is Jezus? En waarom zeggen christenen dat Hij leeft? Hij is toch doodgegaan aan een kruis?
  • Hoe kunnen christenen geloven dat Jezus de Zoon van God is? Hoe bewijs je zoiets?
  • Waarom bidden mensen? Is dat niet zoiets als gewoon mediteren?
  • Wat is er zo bijzonder aan de Bijbel? Waarom denken gelovigen dat dat het woord van God is en niet gewoon een boek met oude verhalen?
  • Als er een liefhebbende God is, waarom is er dan lijden en kwaad in de wereld?
  • Waarom zeggen christenen dat Jezus van mij houdt? Waar baseren ze dat op?
  • Wat hebben katholieken met Maria en waarom is zij zo bijzonder? Wat is de functie van al die heiligen?

De bijeenkomsten, inclusief maaltijd, zijn voor iedereen toegankelijk. De financiële bijdrage is naar draagkracht. Als je een idee wilt hebben: een avond kost ongeveer 5 euro per persoon.

Wanneer en waar?

De Alpha-cursus start op dinsdagavond 16 april 2024 en vindt plaats in de pastorie van de Antoniuskerk, Burg. De Raadtsingel 45 te Dordrecht. 

Informatie en aanmelden

Stuur een mail naar secretariaat@katholiekdrechtsteden.nl o.v.v. Alpha-cursus.