MENU

Jacobuskoor

Dit koor, bestaande uit parochianen uit Zwijndrecht en H.I.Ambacht, zingt op verzoek bij uitvaarten, huwelijksvieringen en bijzondere gelegenheden.

Elke dinsdagmiddag wordt er gerepeteerd van 14.00 - 15.45 uur in de H.Hartkerk te Zwijndrecht.

Contactpersoon:

  • mevr. CW.M. Koot

Het koor bestaat uit 20 leden.

Het Jacobuskoor is een koor dat bestaat uit zangers/zangeressen uit onze twee kerklocaties, H.Nicolaas en H.Hart, die op de door-de-weekse dagen zingen bij uitvaarten, huwelijken en bijzondere gelegenheden. Men hoeft geen lid te zijn van één van de eigen kerkkoren en...wij betalen geen contributie. Wij repeteren op dinsdagmiddag in de zaal van de H.Hartkerk te Zwijndrecht. Ongeveer vier keer per jaar verzorgen wij de zang bij een Eucharistie- en/of Woord- en Communieviering voor de KBO-middagen in de H.Hartkerk en bijna elke maand bij de Eucharistieviering in Swinhove en drie keer per jaar bij de Eucharistieviering in De Blije Borgh. Ook kunnen wij de zang verzorgen bij een huwelijks- of huwelijksjubileumviering.

Een belangrijke taak voor ons koor is, om bij uitvaarten te zingen. Belangrijk, omdat afscheid genomen kan worden van een dierbare, door liederen te kiezen die speciale herinneringen oproepen en/of bij de overledene passen. Het lijkt misschien triest om bij zulke vieringen te zingen, maar.....na afloop is het voor de leden, dirigent(e) en organist(e) altijd ontspannen en gezellig om onder het genot van een kopje koffie of thee, wat na te praten.

Vervoer naar en van de repetitie, de twee kerken of Swinhove een probleem? Nee hoor, dat lossen we onderling op door met elkaar mee te rijden.

Wat denkt U ervan, eens een kijkje te nemen achter de schermen van het Jacobuskoor en vrijblijvend te komen luisteren en mee te zingen? Van harte welkom!