MENU

Joined Experience

Het parochiekoor Joined Experience is een groep enthousiaste mensen met vaak nog erg drukke werkzaamheden. Zij zetten zich in om de vieringen muzikaal te ondersteunen, in themavieringen met liederen die door de kerkgangers meegezongen kunnen worden.

Geschiedenis

De Joined Experience is ontstaan voor de kerstviering van 2004 waarin voor Credo werd ingevallen. De ouders van de Kerkuiltjes en de Young Voices hebben de koppen bij elkaar gestoken en een gelegenheidskoor gevormd met Xandra Damen al dirigente en Martin Damen en Joan van de Ven als begeleidend muzikanten. Hierna bleek deze samenwerking en het zingen met elkaar zo goed te bevallen dat het koor door is gegaan en er zijn inmiddels andere leden bijgekomen. Als pianist heeft Toine Wiellaert Joan opgevolgd en momenteel spelen we met Peter-Paul de Wolf achter de toetsen. De huidige dirigente is Irene van Geel.

Repetities en optreden

Het koor repeteert gemiddeld twee keer per maand op een wisselende vrijdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur in het parochiezaaltje van de Verrezen Christus en uiteraard beginnen we met een gezellig kopje koffie of thee. De repetities worden per e-mail bekend gemaakt en tevens wordt dan de te zingen muziek meegestuurd. We zingen zes tot acht keer per seizoen en verzorgen ook heel regelmatig gezamenlijke vieringen met de Kerkuiltjes. Tijdens het begin en slot van het seizoen en met Kerst en Pasen ondersteunen we de vieringen. We verzorgen de vieringen hoofdzakelijk in de Verrezen Christus maar zingen ook in andere kerklocaties.

Liturgie

Er wordt door een wisselende liturgiegroep themavieringen gemaakt en daar worden passende liederen bij gezocht.

Repertoire

We zingen vooral toegankelijke liederen die door veel mensen meegezongen kunnen worden. Voor de viering worden de nieuwe liedjes dan ook met de kerkgangers ingestudeerd. Zingen is voor ons twee keer bidden en we hopen dit nog een tijd te mogen doen.

Meedoen

Voelt u zich aangesproken en wilt u meezingen neem dan contact op met:

Sjef Hamers (sjef.hamers@katholiekdrechtsteden.nl)