MENU

Wie zijn De Kerkuiltjes?

Kinderkoor de Kerkuiltjes is een kinderkoor dat is verbonden aan de H. Theresia van Ávila Parochie van de Drechtsteden. De Verrezen Christuskerk heeft al vele jaren een kinderkoor. Veel kinderen hebben hier hun zangtalent ontdekt. In 1993 is het dirigeerstokje door Xandra Damen opgepakt en heeft Joan van de Ven de begeleiding op zich genomen. Na een prijsvraag heeft het koor de naam “De Kerkuiltjes” gekregen.

Het koor bestaat uit kinderen in de basisschoolleeftijd en heeft daardoor een wisselende samenstelling. Elk jaar ondersteunen we de zang bij de viering van de 1e Heilige Communie en wij vinden het dan ook erg leuk dat we na de deze vieringen steeds weer nieuwe leden mogen begroeten.

Vanaf 2003 heeft Janneke Hamers het dirigeren langzamerhand van Xandra overgenomen. Vanwege Janneke’s drukke werkzaamheden is Rosanne van Heck sinds 2013 onze dirigent.

De muziek wordt nog steeds verzorgd door Joan van de Ven. Hij maakt voor ons met zijn keyboard bij elke liedje een eigen arrangement. Onze geluidstechnicus, Oscar van de Ven, die vroeger ook zanger in het koor was, zorgt voor de goede versterking van de muziek en de zang. Hij zorgt er ook voor dat onze activiteiten gefotografeerd worden.


Wij vinden het leuk als jij ook bij De Kerkuiltjes komt!

We komen elke week op woensdagavond om 17.30 uur samen in het zaaltje aan de achterzijde van de Verrezen Christuskerk (Slotemaker De Bruïnestraat) om de liedjes te repeteren. Mail naar onze dirigente Rosanne van Heck (rosanne@kerkuiltjes.nl) of kom gewoon eens kijken!